Et blankt lerret. Hva vil du fylle 2022 med? 🔮

frilansglede målsetting Dec 31, 2021

Tenker du ofte på ting som har vært?

Hvordan du kunne gjort ting annerledes, eller bedre, raskere eller saktere? Vel. Det kunne du (og jeg) sikkert ha gjort, men, og dette vet du jo egentlig allerede: Det er INGENTING å få gjort med ting som har skjedd i fortiden. Ikke med det som skjedde for en dag siden, en måned siden, i januar 2021 eller hele 2020.

Jeg vet hvor utrolig lett det er å gremme seg over noe som ligger på veien når du titter i bakspeilet. Åh, hvorfor var jeg ikke strengere med den redaktøren? Fader og, jeg jobbet altfor lenge med det oppdraget. Dammit, hvorfor klarer jeg fortsatt ikke å avslutte jobben når jeg sier jeg skal!? Bla, bla, bla. Problemet med disse spørsmålene er at jeg ikke lærer noe av dem, det blir bare ønsketenkning.

Men okei, jeg kommer til poenget nå! 🥳

I går gjorde jeg en øvelse som jeg syntes var skikkelig fin, nemlig. En slags minnekavalkade som forberedelse til 2022. Fortiden er hva den er. Men én ting kan vi gjøre med den: Se tilbake og ta med læringer inn i det nye året.

Jeg låner øvelsen fra en podcast som jeg ble dratt mot på Spotify, som heter Over It And On With It.

Anbefaler å sette av litt tid her. Jeg hadde en lang morgen, vi snakker 3 timer og like mange kopper kaffe ☕ ☕ ☕

Here goes:

Steg 1: sett av tid i kalenderen.

Steg 2: sett stemningen. Brygg deg en ekstra god kopp kaffe eller te, fyr i peisen hvis du har, sett på noe deilig musikk. Sørg for en hyrdehyggestund for deg selv.

Steg 3: Skriv ned et minne (eller to-tre) som stikker seg ut for hver måned i 2021. Start med januar, men uten å se på kalenderen eller bildene på telefonen. Jeg syntes det var veldig hyggelig at hjernen min på egen hånd klarte å hente fram noen minner som stikker seg ut fra hver måned når jeg hadde tålmodighet til det. Hold deg gjerne til penn og papir – minnet jobber visst bedre med det enn på dataen.  

Steg 4: Skriv så ned hva du lærte av disse opplevelsene. Alle læringer er bra, enten de gjorde godt eller vondt 💪💪💪

Steg 5: Skriv ned noen ting som du vil ha mindre av i det neste året. Dette gjorde jeg ved fullmånen for halvannen uke siden, og også i dag, bare i litt mindre omfang. 3-5 ting, anbefalte podcast-hosten. Kan være for eksempel mindre rabbit holing på sosiale medier 🙋‍♀️, mindre kontroll over ting du ikke kan kontrollere 🙋‍♀️, mindre dårlig samvittighet 🙋‍♀️, mindre beslutningsvegring🙋‍♀️. Ved fullmånen skrev jeg ned to sider med greier, men det er helt OK om ikke alt det har gått i oppfyllelse innen desember 2022. Små steg.

Steg 6: Brenn denne lista med det du vil ha mindre av (uten å brenne ned huset). Som en mental rens.

Steg 7: Dans det ut også. Tanker setter seg som følelser i kroppen, så noe fysisk som rister det løs og ut er bra.

Det var det, min venn. Jeg føler ting blir så mye klarere når de skrives ned, så denne øvelsen tenker jeg å gjøre ved slutten av hver måned også. Det er alltid noe fint å minnes og noe man kan lære av, uten skam for det som har vært. Men det renser liksom opp, og gjør en mer forberedt på det som venter.

Ønsker deg et megagodt nytt år, kjære deg! 🥂

Vi skrives i 2022, woooop! 🤗

 

Bilde: Ian SchneiderUnsplash