Påske "ferie"!

the artists way Mar 27, 2021

Påsken er i gang, min favoritthøytid! kke på grunn av at jeg pleier å være på hytta som jeg elsker, men jeg synes det er langt mindre stress med påske enn med jul, og da er det lettere å slappe av når de skikkelige fridagene kommer. Pluss at dagene før også er roligere. Færre mailer, vår i luften, tid til å lade før den kicker ordentlig i gang.

Jeg merker i alle fall at jeg trenger noen rolige dager til å pusle med mitt, bruke tid med de aller viktigste menneskene i livet, men også legge grunnlaget for å tenke stort for tiden fremover.

Mener ikke å høres svulstig ut, men det er jo sant hehe. Her er hvorfor!

Når det er fullmåne, som i kveld, lurer det seg nemlig alltid inn spørsmål i hodet om jeg bruker mitt fulle potensiale, sånn månen gjør denne ene dagen i måneden 🔥

Svaret på det er nei. Niks! Ikke på langt nær. Og hvordan vet jeg det? Fordi jeg har begynt å skrelle noen lag av løken ved hjelp av boken jeg straks kommer til.

Ved hver fullmåne lurer jeg også på hvorfor jeg ikke er ute i skogen og sover når det tross alt er så lyst. Det kan ha noe med en mild mørkredsel å gjøre. Men på denne tiden i fjor hadde jeg en skikkelig fin overnatting ved Tonevann i Østmarka og det frister veldig til gjentakelse.

Det var slett ikke skummelt, bålet varmet godt og månen lyste som sterkest. Sånn vil jeg lyse og sånn vil at at du skal lyse 💛

Men ja, boken! Siden nyttår (klassisk, right) har jeg gjort et 12 ukers bok-kurs: The Artists Way, av Julia Cameron.

Jeg anbefaler den av hele mitt hjerte til alle jeg kjenner! Den er nemlig ikke bare for kunstnere. Artisten i tittelen er barnet i oss, som mange har glemt at finnes for lenge siden, men som hungrer etter å bli sett. Hen trenger oppmerksomhet og næring for at vi skal kunne være kreative, mindre redde for å bli dømt, at vi skal få det bedre med oss selv og leve livet mer.

Det har skjedd flere store indre forandringer, fordi jeg skrev kontrakt med meg selv om å gjøre alle oppgavene. Og de går ganske dypt. Graver i sår fra barndommen, hvilke sannheter jeg handler etter, irrasjonelle redsler, som blant annet hindrer meg i å sove mer ute, og hele sulamitten.

Én forandring jeg kan nevne er at jeg har fått mindre skyldfølelse over å være positiv og glad «hele tiden». Noen ganger kan det virke som verden vil at man skal gå rundt og være negativ og skuffet og bitter, men hva hjelper det? 🤷‍♀️ Vel, mer om dette en annen post.

Jeg har selvfølgelig også tunge dager og greier jeg blir skuffet over fra tid til annen, men hei:

Det er fullmåne, vakker som bare det, jeg lukter bål etter en fin formiddag ute og i morgen skal jeg lage et påskeegg bare med ting jeg liker! Sweet life 😍

Ønsker deg en SÅ god påske, fine du! 🐥

Forsidebilde: Eilis Garvey på Unsplash