Livet hvisker...lytter du?

frilansglede May 21, 2021

Jeg lurer på en sak. Lytter du til magefølelsen, den lille stemmen som hvisker til deg?
Oprah Winfrey pleier å si at stemmen hvisker til oss hele tiden! Hm, det har jeg ikke hørt!? ;)

Det er jo ikke helt enkelt, for livet kan by på MYE overdøvende støy.

Da jeg fikk min første «ordentlige» jobb, etter år med tre-fire strøjobber samtidig her og der, sa hodet mitt at det var veldig lurt å bli i den en god stund. Endelig! Fast lønn, fredagspils (those were the days) og 3 måneders oppsigelsestid!

Magen kom med milde protester. Men siden flere i min nærmeste krets også kom med fornuftige råd om at jobben var veldig bra, kunne jeg jo ikke annet enn å høre på det. Trodde jeg. Da to år etter boka var passert, ble protestene fra magen sterkere. Jeg måtte gjøre noe annet. Og det fort!

Så jeg sa opp jobben, solgte den trygge leiligheten og dro til Sør-Amerika. Kloke hoder rundt meg hadde nok en gang mye å mene om saken, men magen pratet i ett sett om at alt ordner seg for optimister som meg, og den truet med at hvis ikke jeg hørte etter denne gangen, ville jeg angre for alltid.

Jeg gikk selvfølgelig noen runder, veide for og imot. Men alt jeg kunne kjenne var brusing i hele kroppen over beslutningen jeg hadde tatt. Mitt eget hode sa også at jeg ville ha godt av å komme meg ut i verden, leve litt utenfor komfortsonen. Jeg følte ikke jeg hadde noe valg.

Nå er ikke jeg noe lysende eksempel på å alltid lytte til hva stemmen har å si, men jeg er rimelig sikker på at jeg i alle fall unngikk å rote meg inn i en favela i Rio de Janeiro fordi jeg hørte på den.

Det kroppen gir av signaler er urgammel kunnskap som den, som en slags stemme, prøver å formidle til oss.

Når noe føles litt feil, i ubalanse, litt guffent, eller bare litt rart så er det jo en grunn til det. Ikke nødvendigvis en stor og skummel grunn, den vil bare hjelpe oss å navigere i livet. Den vet nok at det er noe bedre for oss der ute.

Den lille stemmen kjenner deg bedre enn noen annen og er klok som få.

 

Foto: Nasa på Unsplash